Saltear al contenido principal
la-pac-ajuntament-dosrius

Hem presentat un total de 238 instàncies en la que s’inclouen 16 mocions.

El nostre grup municipal ha estat durant aquest mandat 2019-23 a l’oposició del plenari municipal, això vol dir que no hem ocupat cap regidoria de govern, però no significa que no hàgim fet molta feina.

Potser molta d’aquesta feina no és visible, ja que no surten les nostres notícies al full municipal, però ha estat feina del dia a dia de fiscalització i seguiment de l’acció del govern municipal.

Un exemple d’aquesta tasca realitzada són les 238 instàncies que hem entrat al registre municipal per tal de demanar informació i dades de la gestió feta, o bé aportant informació  i propostes per millorar l’acció de govern.

Dins d’aquestes 238 instàncies hem presentat un total de 16 mocions per debatre i aprovar al ple municipal. Hem de dir que 15 d’aquestes mocions han estat aprovades i només una rebutjada. 

Volem destacar algunes d’aquestes  mocions que sense dubte han estat molt importants:

MOCIÓ PER A PROMOURE LA DECLARACIÓ D’ÀREA AMB MERCAT D’HABITATGE TENS DEL MUNICIPI DE DOSRIUS SEGONS LA LLEI 11/2020, DE CONTENCIÓ DE RENDES DE LLOGUER D’HABITATGES

Aquesta va ser una moció presentada conjuntament amb el grup municipal d’ERC i va ser debatuda i aprovada per unanimitat al ple municipal del 2 de juliol de 2021. Amb aquesta moció es volia mostrar la carència d’habitatge assequible que té Dosrius, demanant poder posar un topall al preu dels lloguers. Malgrat ser aprovada, la Generalitat de Catalunya no va acceptar la petició i a hores d’ara encara tenint el mateix problema al nostre municipi. Un problema que sobretot afecta els nostres joves i que els obliga a marxar del municipi.

MOCIÓ PER TAL DE FER EL PAGAMENT D’IMPOSTOS ESTATALS A L’AGÈNCIA TRIBUTÀRIA DE CATALUNYA (ATC)

Aquesta moció va ser aprovada pel ple municipal amb els vots a favor del nostre grup municipal i els d’ERC i Som del Poble, els vots en contra del PSC i les abstencions dels regidors de Junts per Catalunya que van argumentar la impossibilitat de fer efectiva la moció. Sens dubte una moció que posiciona políticament els diferents partits i que el govern municipal no ha fet res per poder-la aplicar.

Finalment, volem destacar la MOCIÓ PER L’AIGUA PÚBLICA A DOSRIUS: Aquesta ha estat l’única moció presentada pel nostre grup municipal que no ha estat aprovada, ja que només hi vàrem votar a favor el nostre grup a més d’ERC i Som del Poble, i per tant tot el govern en bloc i va votar en contra, en el ple del 7 de juliol de 2022.

És evident que el posicionament que representava la moció és totalment contrària a la idea de privatitzar un servei públic que tenen els grups de govern de Dosrius PSC i Junts per Cat, que ja estan treballant perquè una empresa privada gestioni un bé tan important i bàsic com l’aigua.

Volver arriba