Saltear al contenido principal
gestió-econòmica-ajuntament-dosrius

Aquesta legislatura serà recordada com la que els ajuntaments han pogut gastar més diners, ja que, a conseqüència de la pandèmia, es va flexibilitzar la regla de despesa, a més de sortir una gran quantitat d’ajuts i subvencions del programa Next Generation de la Unió Europea.

Males inversions del govern local

A l’Ajuntament de Dosrius, a conseqüència d’aquesta llei que restringia la despesa que es podria fer, es va arribar a generar un romanent de més de 2.500.000 euros. Un romanent fruit de l’estalvi de més de 10 anys.

Aprofitant aquesta disposició que permetia als ajuntaments gastar aquests diners, el govern municipal del PSC i Junts has gastat la totalitat d’aquests diners sense encomanar-se a ningú, dilapidant més d’un milió d’euros en la fàbrica de la tortuga. Això representa una tercera part de total del romanent. I encara faltaran molts diners per gastar (calculem que 2 milions més) en aquest equipament abans no sigui utilitzable.

Una altra inversió més que discutible és l’escombradora, en la qual es van gastar 160.000 euros. Els carrers, però, segueixen bruts.

En canvi, s’han aprofitat molt poc els Fons Next Generation. S’haurien pogut invertir molts més diners en estalvi energètic, per exemple. Ara com ara, només s’han gastat 5.000 euros en unes plaques fotovoltaiques instal·lades a l’escola.

Volver arriba